Akwa  
Relax Suites Relax
 

Wellness Blog 


Op de blog van prive sauna Akwa vind je onderwerpen die van ver of dichtbij te maken hebben met wellness.

Wat is wellness?
Wellness is een samenvoeging van wellbeing- je goed voelen en van fitness- actief bezig zijn met je lichaam. Letterlijk vertaald betekent het Engelse woord wellness gewoon gezondheid. Het heeft dus alles te maken met het welbevinden in de brede zin. Wellness is dus het verzamelbegrip waaronder we alles rangschikken wat ons algemene welzijn positief kan beïnvloeden. Van lichaamsverzorging tot balans tussen lichaam en geest, van voeding tot spiritualiteit, van wonen tot reizen, alles is nu wellness.

Wellness geldt zowel voor het lichaam als voor de geest. Het is zowel mentale als fysieke ontspanning. De wereld waarin wij leven wordt steeds meer gezien als een "ratrace" die steeds maar sneller gaat. Het lijkt er wel op alsof we ieder jaar overschakelen naar een hogere versnelling. Bij een gezonde levensstijl horen echter zowel perioden van drukte als perioden van ontspanning. Het is normaal dat we niet altijd en steeds maar opnieuw het beste van onszelf kunnen geven. Dit zou ons ons op lange termijn alleen maar zuur opbreken. Stress is hierbij het keywoord en misschien wel de epidemie van de 21ste eeuw. Wellness kan ervoor zorgen dat even alle mentale ballast van de schouders valt. 

De stress verminderen en de mentale batterij opladen, dat is wellness.

Heb je al te maken gehad met de negatieve gevolgen van een slechte levensstijl? Heb je last van obesitas of overgewicht? Ben je soms futloos of heb je een tekort aan energie? Dan is de kans groot dat je je voedingspatroon en levenswijze eens deftig onder handen dient te nemen! Niet iedereen heeft evenveel vat op zijn leven, maar de juiste richtlijnen kunnen wel degelijk aangeleerd en minutieus toegepast worden! De blog van privé sauna Akwa bezoeken is alvast een eerste, goede zet in de goede richting!

De combinatie van een gezonde levensstijl, gezond eten en voldoende beweging brengt niets dan goeds voor je mee. Hieronder staan maar enkele van de voordelen opgesomd:

- Je voelt je goed
- Je ziet er fris en gezond uit
- Je blijft slank
- Je bent beter bestand tegen allerlei problemen en stress
- Je blijft langer ‘jong’
- Je bent minder vaak ziek
- Je herstelt sneller bij een ziekte, zoals een verkoudheid of griep

Leven in balans

Zoals je al kan afleiden uit de hierboven opgesomde voordelen van een gezonde levensstijl, is het meer dan aan te raden komaf te maken met de eventuele slechte gewoontes die je nu hanteert. Sla je bijvoorbeeld weleens het ontbijt over? Begin dan morgen je ochtend met een heerlijk gevuld en gevarieerd bord! Heb je geen tijd voor elke dag dat broodnodige half uurtje beweging? Heb je last van stress?Start dan morgen de dag met een uitgebreide wandeling naar de bakker!  Er zijn manieren genoeg om te bereiken wat je wilt!

Diëten is niet voldoende en lang niet altijd zo gezond om gewicht te verliezen en om achteraf op dit gewicht te blijven. Om je een gezonde levensstijl te hanteren is meer nodig dan dat: een grondige verandering in je gedrags- en voedingspatroon. Hoe vaak gebeurt het dat je kennissen en vrienden spreken over dat zogenaamde jojo-effect? Hoe vaak gebeurt het dat je hervalt in je oude gewoontes? Het antwoord laat je misschien liever onuitgesproken. Wel, om daar definitief verandering in te brengen zijn drie belangrijke pijlers nodig: discipline, moed en doorzettingsvermogen!

Velen onder ons vinden het moeilijk om ineens drastische veranderingen door te voeren in het dagelijkse leven. Daarom is het van belang het hele proces stap voor stap te doorlopen. Begin met kleine aanpassingen aan te brengen in je voedingspatroon en levensstijl. Vervang je frisdranken bijvoorbeeld door hun light varianten. Stop met suiker toe te voegen aan je thee of koffie. Wanneer je zin hebt in een reep chocolade, neem dan één of twee blokjes in plaats van de hele reep.

Weiger je over te geven aan je slechte gewoontes en hou vol. Doorzettingsvermogen is misschien wel je belangrijkste steunpaal om je goede levensstijl te bekomen! Veel plezier met het lezen van alle informatie en tips!


Belangrijke Opmerking!

De informatie en adviezen die door Akwa op deze site beschikbaar worden gesteld, zijn niet bedoeld om de diensten van een arts te vervangen. Deze informatie wordt alleen verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. U mag deze informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren of behandelen van een medische of gezondheidsproblemen. Als u een ernstig probleem heeft met betrekking tot gezondheid, raadpleeg dan steeds een arts.

Medical Disclaimer!

The information and advice made available by Akwa is not intended to replace the services of a physician. This information is provided for informational purposes only and is not a substitute for professional medical advice. You should not use the information in this blog for diagnosing or treating a medical or health condition. If you have a serious issue regarding health, consult a doctor.

Avis de non-responsabilité médicale!

Les informations et conseils mis à disposition par Akwa ne sont pas destinés à remplacer les services d'un médecin. Cette information est fournie à titre informatif seulement et ne remplace pas un avis médical professionnel. Vous ne devez pas utiliser les informations contenues dans ce blog pour diagnostiquer ou traiter un problème médical ou de santé. Si vous avez un problème sérieux concernant la santé, vous devez consulter un médecin.Parfum in de Oudheid

Voordelen van een massage

Massage aux pierres chaudes

Is zwemmen gezond?

Hoe krijg je terug meer energie?

De sauna, positief effect op depressie?

Hoofdpijn of migraine na de sauna?

In de herfst naar de sauna

Met diabetes in de sauna?

De sauna en het hart

De weldaden van de full spectrum infraroodsauna

Kinderen in de sauna

Sauna tijdens de zwangerschap

Hoe de sauna u opwarmt

Mag je zwemmen als het onweert?
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram